GY.I.K.

  • Mekkora méretű kutyákra való felszerelések vásárolhatóak nálatok?

Mivel két labrador retrieverrel élek együtt, specialitásaim a közepes/nagy méretű kutyák, de készítek kisebb és nagyobb méreteket is. Amit egyelőre nem tudok vállalni, azok az egészen mini méretek.

  • Csak labradoroknak való felszereléseket készítetek?

Nagyon elhivatott vagyok a labrador retriever fajta iránt, de itt mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő szettet.

  • Mitől egyediek a nálad vásárolható cuccok?

A mintás szetteket egy grafikussal közösen tervezzük meg, egy erre specializálódott cég kifejezetten nekünk gyártja az anyagot, így ezek a szerkók csak akkor jönnek szembe veled, ha a másik gazdi is nálunk vásárolt.

  • Mi az a dummy?
Ez a szuper apport játék nagyon kedvelt a vadászkutyák és a vizi vadászok között, de az a tapasztalatom, hogy bármelyik kutyi, amelyik szeret úszni, simán rá tud kattanni és már hozza is ki a vízből. Úszik a víz tetején, a kutyus könnyen meg tudja fogni, ha máshol nem, akkor a zsinórnál fogva.
 
NE feledd! A dummy nem arra való, hogy a kutyus egész nap rágja, netán unalmában szét is szedje. Tanításra, apportírozásra használd és amikor befejeztétek, vedd el tőle. Legközelebb újra úgy fog örülni neki, mintha új lenne és így a dummy-d is hosszú életű lesz!
 
  • Lehet mosógépben mosni a szetteket?

Ajánlatos egy mosózsákba betenni, hogy a rajtuk levő fémek ne csapódjanak össze-vissza a gépben, mert az nem tesz jót sem a csatnak, sem a karabinernek. Inkább a langyosvizes-mosogatószeres kézi mosást javaslom.

  • Lehet egyedi hosszúságú pórázt is rendelni?

Természetesen lehet. Amennyiben a válaszható méretek közül egyik sem felel meg neked, a megrendelés megjegyzés rovatába nyugodtan írd be, hogy pontosan melyik hosszúság lenne Neked a megfelelő és akkora méretet készítek.

  • Mi az a retriever póráz?

A retriever póráz a világ egyik legjobb találmánya, csak az a kár, hogy nem én találtam fel. :D :D

Ez egy méltetlanul csak "fojtónak" nevezett póráz, pedig nyilván egyáltalán nem az a célja, hogy fojsuk a kutyát vele! Megfelelő használat mellett ezzel a pórázzal könnyebben lehet a kutyákat tréningezni, a megfelelő viselkedésre nevelni, pl. hogy szépen láb mellett menjenek. Tréningeken, versenyeken a retrieveresek, vizslások csak ezeket használják a könnyed kezelhetősége miatt. Az én két labim amikor meglátják, hogy ilyen pórázt veszek magamhoz, már tudják, hogy gyakorolni megyünk valamit és ettől nagyon lelkesek. :-)

FONTOS!  Sokan ellenzik a retriever póráz használatát a fojtó funkció miatt, ezért mindenkinek javaslom a retriever póráz megfelelő használatának elsajátítása szakemberrel, hogy a legtöbbet tudjuk kihozni magunkból és a kutyából!